Skip Ribbon Commands
Skip to main content

/Slider_images/Sliders Hari Kebangsaan 37.png/Slider_images/1k1p.png/Slider_images/PSC.png/Slider_images/Visi Misi.png/Slider_images/Website Banner Pembayaran Cukai Bangunan Dalam Talian.png

DAFTAR LESEN ANJING

Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri ingin memaklumkan bahawa para pemilik anjing peliharaan atau yang baharu memiliki anjing supaya mendaftarkan anjing mereka sebelum 1 Februari 2021.


PROGRAM LATIHAN PENYELARAS KESIAPSIAGAAN BENCANA (DISASTER PREPAREDNESS COORDINATOR SIRI 2 - DPC2); YOUTH PREPAREDNESS AND RESPONSE TEAM (YPRT) COURSE

Program DPC adalah kesinambungan kepada Program Forum dan Bengkel Peranan Belia dalam Pengadaptasian Perubahan Iklim dan Pengurangan Risiko Bencana (CCA dan DRR) yang telah diadakan pada 18 hingga 19 November 2020 yang mana telah melibatkan para belia di kalangan Ahli Majlis Perundingan Mukim dan Kampung dan Badan-Badan Organisasi berkenaan.


IMG_6373.JPG

MAJLIS PENYAMPAIAN HADIAH PROGRAM KEBELIAAN 3K TAHUN 2020 MAJLIS PERUNDINGAN KAMPUNG, DAERAH TUTONG


Program Kebeliaan 3K adalah wadah ke arah menyediakan platform kepada belia bagi melahirkan kumpulan belia sebagai penggerak aktiviti MPK yang menjurus kepada 3 aspek iaitu Kepimpinan, Kemasyarakatan dan Keusahawanan (3K) yang mampu menyumbang kepada kemajuan yang progresif dan sustainable di peringkat kampung.

Program ini juga berkait rapat dengan dasar pembangunan belia negara ke arah melahirkan belia-belia yang berdikari, proaktif dan berdaya maju. Dalam perspektif MPK, belia merupakan antara komponen utama bagi melengkapkan jentera pentadbiran MPK yang lebih mantap ke arah mengimbangi kemajuan semasa.


WhatsApp Image 2021-02-03 at 2.34.17 PM.jpeg

PEMERIKSAAN KESIHATAN PROGRAM 'WORKPLACE AND HEALTH' (WAH) BAGI WARGA KEMENTERIAN HAL EHWAL DALAM NEGERI

Program WAH juga adalah program kolaborasi Private Public Partnership (PPP) di antara Pusat Promosi Kesihatan, Kementerian Kesihatan dan Gleneagles JPMC bagi menggalakkan tempat kerja untuk menyediakan persekitaran dan tindakan yang menyokong pekerja untuk menjadi lebih aktif, mengamalkan pemakanan sihat, bebas dari rokok dan mempunyai kesejahteraan mental yang baik. Ia turut bertujuan untuk mengukuhkan program gaya hidup sihat di tempat kerja, iaitu "Workplace Health Promotion Programme (WHPP)" di semua Kementerian menjelang akhir tahun 2021.

0002.jpeg

  
  
Borang Pencalonan Penghulu Mukim KHEDN.pdfBorang Pencalonan Penghulu Mukim KHEDN
Borang Pencalonan Ketua Kampung KHEDN.pdfBorang Pencalonan Ketua Kampung KHEDN
  
There are no items to show in this view of the "Iklan KHEDN" list.

 Pautan Kerajaan


Onebiz.png


 Taklimat Skim

Taklimat Skim.jpg

Buku Panduan Skim Penghulu dan KK.jpg